Skottland

Gustav trofe hemsidanDalrevoch hemsidanMohed hemsidan

Trofébilder Skottland v40 2012

Trofébilder Skottland v40 2013

Trofébilder Skottland v38 2014

Trofébilder Skottland v40 2014

Skottland är ett underbart land för oss jägare med alla dess varianter av olika jakttyper.

Vår samarbetspart i Skottland kan arrangera alla olika jaktarter som våra kunder önskar. Kronhjortsjakten i norra Skottland är berömd med kombinationen av en ibland tuff jakt i bergen på de milsvida hedarna med kuperad terräng. Det sköna landskapet gör dock att det hårda arbetet snabbt glöms bort och framför allt när man lyckats krypa fram till en möjlig troféhjort, vilket det finns gott om. Den bästa tiden att jaga dessa vackra skotska hjortar är under brunsttiden i slutet på september och början av oktober. Vi på Ikamva Safaris Scandinavia har alltid en vecka bokad i början på oktober vilket många anser som den bästa veckan att lyckas få en bra trofé. 10 -14 taggade hjortar är vanligt att våra kunder lyckas nedlägga. Våra ”stalkers” ser också till att Din trofé blir omgående kokt och behandlad så att Du kan ta den med Dig när Du flyger hem efter jakten. Vill Du vara med på denna fantastiska jaktvecka i Skottland så hör av Dig omgående till oss, då efterfrågan är stor och de 10 platserna/vecka snabbt går åt!

Om tid medges och för dem som skjutit sin eller sina hjortar (ingen begränsning) kan vi arrangera en rundtur i området med besök på ett jaktslott med falkoneringsuppvisning, samt besök på ett Whisky destilleri för provsmakning av underbar Singel Malt Whisky för dem som tycker om detta.

Självfallet kan vi även arrangera andra typer av jakt i Skottland. Fågeljakt på drivna fasaner , rapphöns eller jaktfåglarnas Formel 1, Grousejakt på fjällsidorna är det få som får chans att pröva på. ”Rough shooting” med Spanielhundar kan även arrangeras och är mycket uppskattad av den hängivne hagelskytten. Kaninjakt eller jakt på ”Billygoat”, den vilda fårarten, som finns på vissa platser är även denna uppskattad av våra kunder.

När vi skall jaga i Skottland flyger vi normalt till Edinburgh där vår samarbetspart hämtar oss för vidare transport till de olika jaktområden som Du valt att jaga på.