Ungern

Boende Ungern hemsidaFasaner hemsidanVildsvin + Blaser hemsidan Ungern är ett av Europas absolut vilttätaste länder med en gammal och välkänd jaktkultur. Vi på Ikamva Safaris Scandinavia har förmånen att samarbeta med en av de största jaktarrangörerna i Ungern med jaktområden över hela Ungern, från gränserna i söder mot Rumänien med massor av Kronhjort och Dovhjort till områden i norra Ungern där våra fasan- och andjakter bl.a äger rum. Här är landskapet mera bergigt och i denna böljande terräng gör fasanjakten till ett fantastiskt skådespel med höga och många fasaner till skyttarnas stora glädje. Om man önskar så transporterar vi kunderna mellan fasandreven med häst och vagn, enligt gammal ungersk tradition.

Vildsvin kan man jaga på många ställen i Ungern och vi på Ikamva Safaris Scandinavia kan vara stolta över att vi kan erbjuda våra kunder jakt på bl.a de marker som de kända videofilmerna ”Vildsvinsfeber 1 -4” är inspelade på. Vildsvin kan man jaga på många olika sätt, i öppna skogar där vildsvinen lever fritt eller om man vill jaga i jättehägn med massor av skjuttillfällen, så finns detta också att tillgå. Vildsvin med betar upp mot 20-25 cm är inte ovanliga i dessa områden.

Skulle man vara intresserad att jaga Moufflon finns givetvis även detta att tillgå med troféstorlekar upp mot 90-95 cm.

Att resa till Ungern är lätt från många olika platser i Skandinavien. Skall man resa med vapen rekommenderar vi att flyga till Budapest med Norweigain Air som tar oss ned till Ungern på ca 2 timmar till rimligt pris. Om man inte vill ta med eget vapen kan man istället boka med lågprisbolaget Wizz Air, som endast debiterar några 100-lappar för flygbiljetterna. Vi på Ikamva Safaris Scandinavia hjälper självklart till med Era biljetter om Ni så önskar.