Fotosafari

elefanter 1080Leopard hel hemsidacropped-Roller-bird-hemsida.jpg

Bilder från Mashatu Game Reserv i Botswana

Bilder från Kruger Parken i Sydafrika

Vi på Ikamva Safaris Scandinavia kan även arrangera resor för dem som vill uppleva Afrikas vilda natur och djurliv oavsett om man är professionell fotograf eller bara amatör som vill skaffa fantastiska bilder till familjealbumet. Vi kan bygga varje resenärs eller grupps resa helt enligt deras egna önskemål, så att resan blir precis så som man drömt om. Vi samarbetar med många olika aktörer i olika delar av Afrika för att kunna erbjuda detta. Vår absoluta favoritplats dit vi skickat massor av gäster under många år är Mashatu Game Reserv i Botswana, alldeles vid gränsen till Sydafrika. Här kan man bo i lyxiga bungalows men vi rekommenderar starkt att bo i den sk. tältkampen, för att få uppleva safari på det sätt som våra förfäder bodde när de var på safari i Afrika. De finns inte mycket som slår att få uppleva att gå till sömns på kvällen med hela Afrikas vilda ljudkuliss som den bästa godnattmusik. Här kan vi nästan garantera under en 2-3 dagars vistelse att Ni får närkontakt med riktigt vilda lejon, leoparder, geparder, hyenor och massor av elefanter. Antiloper, fåglar och många andra spännande djur blir också ett minne för livet.

Vi kan även arrangera fotosafari besök i den stora Krüger parken som sträcker sig längs stora delar av Sydafrikas östkust. Det är en av de största nationalparker på jorden med massor av spännande djurarter att möta. Här kan man bl.a få möjlighet att beskåda alla ”The Big Five”, Elefant, Lejon, Leopard, Noshörning och sist men inte minst Cape Buffalo.  Vi kan självklart ordna med besök både i Botswana på Mashatu och Krüger Parken vid samma resa om så önskas.

Vi har även många kontakter i söder längs den så kallade ”Garden Route”, vägen mellan städerna Port Elisabeth och Cape Town. Här kan man t.ex. besöka Cango Caves, världens största grottsystem med jättesalar av stalaktiter och stalagmiter. Grottan är över 20 miljoner år gammal och är mycket sevärd. Stellenborch är ett område i Western Cape provinsen där större delen av Sydafrikas berömda vinproduktion framställs. Här kan man åka runt på de olika vingårdarna och provsmaka deras viner och se på produktionen av dessa ljuvliga drycker. Cap Town är ju också ett måste när man ändå är här, och att åka upp på Table of Mountain eller Taffelberget som vi säger och beskåda den fantastiska utsikten över en av jordens vackraste städer hör ju till. Ett besök på Robben Island, president Nelson Mandelas berömda fängelseö brukar också tillhöra favoriterna. Kirstenborch Gardens och Two Oceans Aquarium brukar också vara populära besöksplatser i Cape Town.