Australien

P1020921[1]P1010318[1] Krokodil vattenbuffel 1 vattenbuffel 2 vattenbuffel 3 wildgoat 1 viltsvin 1DSCN3189

Australien, denna mäktiga kontinent med dess viltrika och spännande natur. Vi på Ikamva Safaris Scandinavia har nu avtal med en av de bästa koncessionerna för jakt efter bl.a. den stora australienska Vattenbuffeln, Vildsvin och Krokodiler. Ytterligare viltarter finns att tillgå.

Vår jakt är uppe i norra delen av Australien i närheten av staden Darwin. Här uppe i det så kallade Northern Territory i den tropiska delen av norra Australien har vi möjlighet att jaga på en 42.000 hektar stor jaktmark. Det tar ca 4 timmar att flyga från Sydney eller Singapore för att komma hit och mötas av våra samarbetsparter på Darwins flygplats för transporten de 21 milen ut till jaktmarken. Området besitter ett stort antal mycket bra troféer av Vattenbuffel som kan väga upp till 800 kg. Man kan jaga dessa vattenbufflar året runt, men den bästa tiden är mellan Maj och December. Man bör lägga mellan 5-7 jaktdagar för att vara säker på att hitta en mycket bra trofé.

Vildsvinsjakten är också här mycket spännande och tillhör bland de bästa områden för denna vilttyp i hela Australien och det är inte ovanligt med ett 100-tal viltsvinsobservationer varje dag. Viltsvin med vikter på 140-150 kg och med betar med 33cm är inte ovanliga. Även dessa vilt är Maj till December den bästa jakttiden.

Vi kan givetvis även på plats erbjuda våra jägare hyrvapen av mycket bra kvalité för jakten.