Namibia

sovrum Immenhof hemsidanGiraf in sunset Immenhof hemsidanImmenhof camp hemsidan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trofébilder Namibia

Miljöbilder Namibia

Se film från Namibia

Namibia tillhör många av våra kunders favoritställe för jakt i Afrika. Landet är inte bara oerhört välorganiserat utan även mycket gästvänligt med fantastiskt trevliga och vänliga människor. Ett stort bevis på detta är vår egen samarbetspart här, Arub Safaris, som ägs av familjen Malan och Barista Lambrecht. Här välkomnas Du i deras eget hem, som även är förberett för gästande jägare. Rummen är stora och rymliga och mycket fräscha till många av våra kunders stora belåtenhet. Jakten bedrivs i de så kallade Khomas Hochland och består i både öppna och inhägnade områden.

Jaktområdet är totalt ca 30.000 hektar stort med en stor variation av de afrikanska viltarterna, men familjen har ytterligare många jaktområden som de kan jaga på om det skulle behövas, när någon kund har något speciellt attraktivt önskemål. Campen har flera anställda professionella jägare och vi kan därför ta emot större grupper här samtidigt. Vi kan även jaga i norra Namibia i det så kallade Caprivi-området, där det finns massor av bl.a alla tillhörande ”Big Five”, för de kunder som önskar jaga dessa viltarter. Malan Lambrecht, ägaren, har även jakträtter i Zimbabwe om någon kund önskar kombinera jakt i Namibia och/eller Zimbabwe. 

Vår andra samarbetspart i Namibia är Immenhof Jaktfarm, som ägs av familjen von Seydlich.  Området som kan jagas i är hela 500.000 hektar stort och med en stor variation av vilt, allt ifrån den lilla Damara Dik Dik antilopen till den majestätiskt vackra Greater Kudun. En annan stor fördel med att välja jakt hos familjen Seydlich är att både pappa Fredrich och sonen Verner, vår jaktvärd, är erfarna piloter med 2 egna 5 sitsiga flygplan, som dels kan hämta Dig på Windhoeks flygplats när Du landat efter resan från Skandinavien, om Du önskar slippa bilresan på ca 4-5 timmar, men de kan även erbjuda flygturer över hela Namibia som en avkoppling från jakten någon dag. Populära är flygturerna upp till norra Namibia där man kan besöka bl.a Himbo folket, en stam av människor som fortfarande lever som från urminnes tider i Afrika. Mycket spännande och intressant!

Till Namibia flyger vi oftast med Qatar Airways fron Köpenhamn till Doha och vidare till Windhoek som är Namibias huvudstad. Flygresan tar ca 10 timmar och sker företrädesvis på natten, varvid man landar utvilad, om man kan sova på flyg, i Windhoek på morgonen. Våra jaktvärdar möter Er här för antingen bilresan eller flygturen upp till camperna som är belägna i mellersta Namibia oavsett var man jagar. Arub Safaris ligger endast 2 tim och Immenhof ca 5 timmar från flygplatsen.