Namibia

sovrum Immenhof hemsidanGiraf in sunset Immenhof hemsidanImmenhof camp hemsidan

Trofébilder Namibia

Miljöbilder Namibia

Se film från Namibia

Namibia tillhör många av våra kunders favoritställe för jakt i Afrika. Landet är inte bara oerhört välorganiserat utan även mycket gästvänligt med fantastiskt trevliga och vänliga människor. Ett stort bevis på detta är vår egen samarbetspart här, Immenhof Jaktfarm, som ägs av familjen von Seydlich. Här välkomnas Du i deras eget hem, som även är förberett för gästande jägare. Rummen är stora och rymliga och mycket fräscha till många av våra kunders stora belåtenhet.

Jaktområdet är totalt 30.000 hektar stort med en stor variation av de afrikanska viltarterna, men familjen har ytterligare många jaktområden som de kan jaga på om det skulle behövas, när någon kund har något speciellt attraktivt önskemål. Campen har flera anställda professionella jägare och vi kan därför ta emot större grupper här samtidigt. Speciellt spännande är att jaga med Bernardh, den förste färgade PH som tagit PH-examen i Namibia med familjen Seydlichs hjälp. Vi kan även jaga i norra Namibia i det så kallade Caprivi-området, där det finns massor av bl.a alla tillhörande ”Big Five”, för de kunder som önskar jaga dessa viltarter.

En stor fördel med att välja jakt hos familjen Seydlich är att både pappa Fredrich och sonen Verner, vår jaktvärd, är erfarna piloter med 2 egna 5 sitsiga flygplan som dels kan hämta Dig på Windhoeks flygplats när Du landat efter resan från Skandinavien, om Du önskar slippa bilresan på ca 4 timmar, men de kan även erbjuda flygturer över hela Namibia som en avkoppling från jakten någon dag. Populära är flygturerna upp till norra Namibia där man kan besöka bl.a Himbo folket, en stam av människor som fortfarande lever som från urminnes tider i Afrika. Mycket spännande och intressant!

Till Namibia flyger vi oftast med Namibian Air från Frankfurt till Windhoek som är Namibias huvudstad. Flygresan tar ca 9 timmar och sker företrädesvis på natten, varvid man landar utvilad, om man kan sova på flyg, i Windhoek på morgonen. Verner möter Er här för antingen bilresan eller flygturen upp till campen som är belägen i mellersta Namibia mellan berömda Etosha Nationalpark och huvudstaden Windhoek.